HPE dHCI – arhitectură modernă pentru scalabilitatea și eficiența resurselor de calcul, stocării și echipamentelor de rețea
Pe măsură ce componenta IT a unei organizații are tendința de a consolida o multitudine de straturi de sarcini de lucru specializate, gestionate separat, centrele de date se transformă în infrastructuri hiper-convergente care combină resursele de calcul, de stocare și de rețea într-un singur sistem. Dar, în pofida implementării infrastructurilor hiper-convergente (HCI) și a avantajelor de cost pe care acestea le aduc, designul monolitic al acestora poate avea limitări. Unul dintre punctele nevralgice ale HCI este dat de numărul, compoziția și scalabilitatea nodurilor care se conectează pe șasiul serverului. Un cluster HCI include de obicei patru până la 10 noduri. Problema este că fiecare nod constă nu doar din elemente de stocare, ci și din resurse de calcul și de rețea. Deci, prin adăugarea de noduri ca modalitate de extindere a stocării, organizația plătește în plus pentru capacitate de procesare și rețea, aceste resurse nefiind cu adevărat necesare. Noua generație a HCI, infrastructura hiperconvergentă dezagregată (Disaggregated HCI – dHCI) oferă toate beneficiile pe care clienții le primesc cu HCI, dar rezolvă și multe dintre problemele care au ajuns să fie asociate cu tehnologia HCI originală. Potrivit unui sondaj efectuat de Enterprise Strategy Group (ESG) în rândul profesioniștilor IT, 92% dintre respondenți au menționat capacitatea nodurilor HCI de a scala resursele de calcul și stocare independent unele de altele ca fiind critică sau importantă pentru a evita adăugarea de noi noduri sau pentru a evita subutilizarea unor noduri existente. Avantajul trecerii la un model dezagregat este că permite evitarea unor plăți pentru aceste resurse hardware de care companiile nu au de fapt nevoie, iar componentele individuale pot fi scalate individual.
Ce este dHCI?
Suntem din ce în ce mai conștienți de echilibru prin lucru hibrid, prin sustenabilitate, acum și prin IT. Astfel, căutând atingerea unui echilibru, putem obține o mobilitate mai mare a datelor între on-premise și cloud, o gestionare simplificată a resurselor fără pierderea controlului, precum și conformitate fără limitări cu reglementările în vigoare.
dHCI folosește chiar acest concept de echilibru: prezintă beneficiile infrastructurii hiperconvergente, dar cu un control mai mare asupra proporțiilor resurselor de stocare și de calcul pe măsura scalării acestora. Pe scurt, dHCI înglobează laolaltă toată simplitatea și agilitatea HCI alături de reziliența, performanța și scalabilitatea flexibilă de care aveți nevoie pentru a alimenta aplicațiile critice pentru afaceri și sarcinile de lucru mixte.
Avantajele oferite de HPE dHCI
Cu o experiență avansată în ceea ce privește soluțiile pentru infrastructuri hiperconvergente, Hewlett Packard Enterprise (HPE) se află în avangarda companiilor care dezvoltă echipamente și soluții care pun în valoare caracteristicile specifice dHCI. Astfel, tehnologia combinată a serverelor HPE ProLiant și matricelor HPE Alletra permite companiilor să controleze raportul dintre resursele de calcul și stocare pe care le furnizează în nodurile lor HCI.
Creat pentru sarcini de lucru mixte, HPE Alletra dHCI reduce costurile prin scalarea flexibilă și independentă a resurselor de calcul și stocare, precum și printr-o eficiență avansată a gestionării datelor. HPE Alletra dHCI oferă agilitate infrastructurii IT, asigurând în același timp că aplicațiile sunt mereu disponibile și că rulează mereu la cele mai rapide viteze. Operațiunile centrate pe mașini virtuale și bazate pe inteligență artificială fac fără efort acest lucru, în timp ce disponibilitatea datelor este garantată cu 99,9999% și o latență constantă mai mică decât o milisecundă o recomandă ca soluția ideală pentru cele mai solicitante aplicații și sarcini de lucru. În cele din urmă, HPE Alletra dHCI maximizează agilitatea prin oferirea experienței cloud în medii de cloud hibrid.
HPE Alletra dHCI simplifică radical infrastructura pentru aplicații, oferind eficiență prin scalabilitate. Utilizatorii au posibilitatea de a crește resursele de procesare și stocarea în mod independent, la nivelul unui cloud hibrid. În același timp, HPE Alletra dHCI este disponibilă prin HPE GreenLake, oferind mașini virtuale în regim „as a service”, accelerând astfel timpul de valorificare și simplificând managementul IT. Ca experiență de consum în cloud, companiile plătesc lunar pentru ceea ce folosesc, convertesc capitalul în cheltuieli de exploatare și scalează atât cât au nevoie resursele de procesare și stocarea.
Analiștii recunosc eficiența soluțiilor HPE dHCI
Pornind de la analiza portofoliului de produse, analiștii Gartner au plasat compania HPE în cadranul liderilor în 2022 Magic Quadrant for Primary Storage.
dHCI
Pentru al patrulea an consecutiv, Gartner a recunoscut HPE pentru caracterul complet al viziunii și capacitatea de a executa. Analiștii Gartner au evaluat întregul ecosistem de soluții pornind de la soluțiile HPE Primera și HPE Alletra 9000 pentru aplicații critice și HPE Nimble Storage și HPE Alletra 6000 pentru aplicații critice pentru afaceri. Pe lângă completarea seriei de produse HPE Alletra cu două modele noi, inclusiv All-NVMe, HPE a adăugat platforma edge-to-cloud HPE GreenLake pentru Block Storage pentru servicii de tip Storage as a service (StaaS). De asemenea, HPE oferă servicii de date gestionate HPE GreenLake, cum ar fi Disaster Recovery și HPE Backup and Recovery Service. Produsele și serviciile HPE sunt potrivite pentru procesarea tranzacțiilor online (OLTP) și cazuri de utilizare a infrastructurii de virtualizare/desktop virtual (VDI).
Despre modul în care adoptarea soluțiilor HPE dHCI produc un impact pozitiv asupra operațiunilor și proceselor de afaceri din cadrul organizațiilor, specialiștii ELKO România vă stau la dispoziție cu detalii suplimentare.
hpesm_pri_grn_pos_rgb
  1. Blog, Studii de caz
  2. HPE dHCI – arhitectură modernă pentru scalabilitatea și eficiența resurselor de calcul, stocării și echipamentelor de rețea