Instalări de tip Micro Data Center, o tendință în creștere în mediul de afaceri modern
Cei care și-au început cariera profesională cu mai mult timp în urmă își amintesc probabil de acele „dulapuri” care adăposteau în general echipamente de comunicații. Încă de atunci, firmele încercau să își eficientizeze operațiunile cu ajutorul tehnologiei – tendință care a luat amploare pe parcursul ultimilor ani, atât ca urmare a progreselor înregistrate de industria IT, cât și ca urmare a unei orientări tot mai pronunțate a societății spre performanță. Prin urmare, tot mai des este întâlnit conceptul de Micro Data Center – un tip de soluție care asigură companiilor mici și mijlocii toate avantajele obținute de corporații prin folosirea de centre de date, dimensionate însă în funcție de necesitățile și posibilitățile lor.
Configurarea unei soluții de tip Micro Data Center nu este însă o sarcină atât de ușoară pe cât ar putea părea, căci presupune alegerea unor echipamente fiabile, care să asigure maximum de performanță și securitate, eventual, în așa fel încât să ocupe cât mai puțin spațiul posibil. Prin urmare, acele „dulapuri” amintite la început redevin la modă, complet reproiectate și reechipate, pentru a răspunde noilor cerințe și provocări din piață. Ideea suspendării unui întreg Micro Data Center pe perete pare pe cât de năstrușnică, pe atât de tentantă, căci reduce la minimum sau elimină complet problema spațiului util ocupat, ceea ce face posibilă instalarea în aproape orice mediu. În linii mari, astfel poate să arate și cea mai nouă soluție de acest gen cu fixare pe perete creată de Schneider Electric.
EcoStruxure Micro Data Center C-Series 6U adoptă un design sobru, potrivit pentru orice mediu de lucru, inspirat parcă din carcasele midi-tower cu lățime extinsă, proiectate astfel pentru a putea găzdui componente puternice disponibile acum pe piață. Însă, spre deosebire de acestea, propunerea Schneider Electric este ceva mai mare, fiind proiectată pentru a putea găzdui unele dintre cele mai puternice echipamente profesionale disponibile pe piață. Măsurând 650x969x331 mm, soluția adoptă formatul 6U și poate încorpora dispozitive adânci de până la 762mm. Și, tot spre deosebire de ele, este prevăzut cu un bracket special pentru fixarea pe perete, ce poate fi ușor înlăturat și înlocuit cu picioare pentru montarea pe pardoseală. Iar, datorită filtrelor de praf înlocuibile cu care este prevăzut, sensibilitatea la condițiile de mediu este mult redusă, ceea ce face posibilă utilizarea chiar și în hale industriale.
Pentru a se putea adresa unui număr cât mai mare de potențiali utilizatori, producătorul mai pune la dispoziție și o serie de dotări opționale, precum cameră video HD pentru securitate, sistem de detecție a intruziunii, UPS în format 1U sau 2U sau senzori pentru monitorizarea temperaturii și a umidității, iar toate aceste componente pot fi pre-montate din fabrică. În plus, modelul suportă integrare cu EcoStruxure IT, pentru a permite monitorizarea și administrarea atât la fața locului, cât și de la distanță, prin tehnologia Cloud Computing.
Datorită atât designului inteligent și dotărilor flexibile, cât și soluțiilor de administrare puternice care vin în completarea sa, EcoStruxure Micro Data Center C-Series 6U demonstrează că ideea de Micro Data Center este un concept fezabil, care va lua cu siguranță și mai mult amploare pe termen scurt și mediu, căci pentru multe companii ar putea fi elementul de care au nevoie pentru a-și depăși limitele actuale, pentru a-și mări eficiența și crește gradul de satisfacție al clienților.
apc_color_logo
  1. Blog, Studii de caz
  2. Instalări de tip Micro Data Center, o tendință în creștere în mediul de afaceri modern