Sistem de supraveghere video urbană în orașul Slatina
Municipiul Slatina este reședința județului Olt. Aşezat pe malul Oltului, orașul are o populație de peste 70.293 de locuitori (conform recensământului din 2011) şi este un important centru industrial. Datele statistice arată că Slatina generează peste 80% din PIB-ul județului Olt.
Case_video-surveillance-Slatina
Investiția în camerele de rețea Axis creşte securitatea cetăţenilor din Slatina
Infracționalitatea stradală este o prioritate națională pentru Poliția Română. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliţie Olt, în 2008, în Slatina au fost înregistrate 444 infracțiuni, în creştere cu 49% față de anul anterior. În acest context, creșterea gradului de securitate a cetăţenilor este o cerință critică.
Un oraș mai sigur
Primăria Slatina căuta o soluție care să facă orașul mai sigur şi să prevină comportamentul infracțional. Astfel se impunea modernizarea și creșterea performantei sistemului public de supraveghere video, care ar fi contribuit direct la creşterea siguranţei cetăţenilor și îmbunatăţirea mediului de business.
Sistemul de supraveghere video are la bază 150 de camere ?AXIS 233D Network Dome, 200 de iluminatoare cu infraroșu și 150 de difuzoare exterioare instalate pe stâlpi de metal, prevăzuți cu protecție la escaladare. Toate componentele sunt conectate la un dispecerat central aflat în clădirea Primăriei Slatina.
Case_video-surveillance-Slatina_2
Efectele implementării sistemului de supraveghere video de la Axis au fost înregistrate imediat. Sistemul a venit în ajutorul forțelor de poliției, jandarmeriei, companiilor de securitate, autorităţilor locale şi, evident, societății civile. Inspectoratul Județean de Poliție a raportat că numărul infracțiunilor a scăzut considerabil, atât la nivelul spargerilor din locuinţe, cât şi al infracţiunilor cu violență.
Conform studiilor, cetățenii orașului Slatina declară că proiectul a crescut nivelul de securitate publică, iar acum se simt mult mai în siguranță, atât pe stradă, cât și acasă.
Implementarea unui sistem de supraveghere video a fost cea mai potrivită soluție pentru Primăria Slatina. Instituția nu avea bugetul necesar angajării unui număr mai mare de agenţi de poliție, iar personalul existent era depăşit de nivelul în creștere accelerată al infracţionalităţii. Sistemul de supraveghere video Axis a reuşit să suplinească lipsa resurselor umane și să aducă noi oportunităţi de identificare, oprire și prevenție a activității infracționale stradale.
Integrator de sistem/ Implementare: Netcom
Distribuitor/Consultanță/Livrare produse: ELKO
Axis
Datorită tehnologiei moderne, nevoia de combatere a infracționalității stradale nu se rezolvă prin creșterea numărului agenților de securitate, ci prin monitorizarea în timp real, cu aceeași echipă, a zonelor de interes din localitate, eliminând astfel situațiile de intervenție in cazul alarmelor false.
  1. Blog, Studii de caz
  2. Sistem de supraveghere video urbană în orașul Slatina