Site-ul nostru foloseste cookie-uri. Continuand navigarea va exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor, asa cum este detaliat in politica noastra de confidentialitate.
Accept
eCom
despre noi știri contact Fii partener ELKO
Știai că în România există obligația colectării separate a deșeurilor electronice și a bateriilor și că fiecare dintre noi avem obligații în acest sens?
ECOTIC și ECOTIC BAT îți pot pune la dispoziție pentru sediul firmei tale recipiente dedicate colectării separate a electronicelor și a bateriilor uzate. Trebuie doar să transmiți un e-mail la logistica@ecotic.ro cu solicitarea ta. De asemenea, dacă ai un spațiu de vânzare a echipamentelor electronice de cel putin 400 mp, ai obligația amplasării acestora pentru accesul publicului (OUG 5/2015).
Sunt 2 variante: echipamentele de mici dimensiuni și bateriile le poți preda în recipientele specializate (poți afla cel mai apropiat punct de colectare accesând www.ecotic.ro); iar pentru cantitățile mai ridicate poți transmite o comandă la logistica@ecotic.ro
La furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumpărătorului, distribuitorii sunt obligați să preia DEEE în sistem "unul la unul", în mod gratuit, în aceleași condiții precum cele de livrare a produsului nou, dacă echipamentul este de tip echivalent și a indeplinit aceleași funcții ca echipamentul nou furnizat și să informeze cumpărătorul despre această posibilitate înainte de achiziționarea produsului (OUG 5/2015).
În cazul bateriilor uzate, acestea se pot preda la toate punctele de vânzare a celor noi.
Sunt baterii și acumulatori care, aruncați la întamplare, pot cauza incendii.
Echipamentele electrice și bateriile uzate conțin substanțe toxice precum mercur și alte metale grele sau diverse bromuri si că toate acestea, chiar și în cantități mici, poluează solul, apa și aerul
Prin reciclarea corectă a DEEE sunt recuperate materii prime secundare, pe care le vom regăsi în produse noi.
Dacă reciclăm 1 milion de telefoane mobile recuperăm 250 kg de argint, 24 kg de aur, 9 kg de paladiu și 9 tone de cupru.
Dacă reciclăm 10.000 televizoare, recuperăm 130 tone sticlă, 30 tone de plastic, 25 tone de fier și 10 tone de cupru.
pubela taiata
ELKO România colaborează cu ECOTIC și ECOTIC BAT pentru preluarea responsabilităților în ceea ce privește managementul deșeurilor electronice și a bateriilor uzate.
Ecotic_logo_200x87
ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență, unitate și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora. Vă invităm să vizitați site-ul ECOTIC www.ecotic.ro pentru a fi la curent cu ceea ce se întamplă în domeniul colectării și reciclării DEEE și pentru a afla cele mai apropiate puncte de colectare DEEE și DBA.
Facebook
LinkedIn
  1. Servicii
  2. Colectare electronice & baterii uzate