Bună ziua!
Vă rugăm să utilizați un alt browser pentru a vedea conținutul acestei pagini. Vă recomandăm să utilizați Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge sau Safari.

Strada Copilului 18, București, 012178, România


+40 21 224 60 94
sales@elko.ro

Soluția de evaluare rapidă a temperaturii umane bazată pe camere termografice AXIS și aplicația Grekkom

htc fix
Camerele de supraveghere video erau considerate în general strict echipamente de monitorizare și securizare a perimetrelor și obiectivelor și, până nu demult, așa se și utilizau. Dar tehnologia a evoluat, iar în domeniul supravegherii video a făcut-o cu pași mari și repezi. Prin urmare, camerele și-au depășit demult condiția clasică și s-au transformat în adevărate gadget-uri care pot fi implementate într-o multitudine de aplicații, varietatea acestora fiind limitată numai de imaginația și necesitățile utilizatorului. Hardware-ul puternic, seturile de instrumente pentru dezvoltatori și compatibilitatea cu cele mai puternice platforme VMS de pe piață transformă camerele AXIS, de exemplu, în echipamente preferate de mulți integratori pentru crearea de soluții de colectare de date și analiză.
De la contorizarea persoanelor care vizitează un spațiu comercial și crearea de rapoarte avansate, extrem de utile departamentelor de marketing, până la utilizarea lor în detecție și prevenție, camerele AXIS dau dovadă de versatilitate remarcabilă ca echipamente de bază în soluții de analiză, iar varietatea aplicațiilor în care pot fi implementate continuă să se extindă. Un subiect de interes al acestor zile îl reprezintă abilitatea de a detecta rapid și precis persoanele a căror temperatură corporală depășește o anumită limită, iar camerele termografice integrate în soluția potrivită, cum este aplicația Grekkom, asigură un nivel adecvat de sensibilitate. Portofoliul Axis Communications conține o serie de astfel de echipamente, care au fost implementate cu succes în diferite scenarii, precum detecția instalațiilor și mașinilor industriale care nu funcționează în parametri normali, a intrușilor într-un perimetru monitorizat sau a furturilor din raioanele de alimente înghețate.
Human Temperature Control (HTC) – pentru o acuratețe de 98.4%
Grekkom Technologies, o companie specializată pe dezvoltarea și comercializarea soluțiilor de analiză video – atât în spectrul termic, cât și în cel vizibil – s-a bazat pe camera AXIS Q2901-e pentru dezvoltarea soluției de analiză rapidă a temperaturii corporale – Human Temperature Control (HTC). Echipată cu un senzor de 336x256 pixeli cu o dimensiune a pixelului de 17μm, 256MB memorie RAM și 128MB memorie Flash, camera pune la dispoziția integratorilor instrumentele necesare pentru integrarea sa în diverse aplicații, ceea ce a permis Grekkom să dezvolte sistemul pentru depistarea rapidă a persoanelor a căror temperatură corporală depășește limita normală.
q2901-e
Camera AXIS Q2901-e permite configurarea a până la șase zone de detecție, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată pentru a analiza până la șase persoane simultan. Pentru a maximiza eficiența, dezvoltatorul aplicației a decis să folosească o singură zonă de detecție, pentru a analiza câte o singură persoană într-un sistem de acces. Rezultatul este o acuratețe foarte bună, care atinge 98.4% atunci când subiectul se află la o distanță cuprinsă între 1-3m față de cameră.
Primul pas în prevenție prin detectarea temperaturii corpului uman
Rulând la nivelul camerei AXIS Q2901-e, soluția Grekkom HTC nu necesită echipamente suplimentare și este ușor de instalat și de pus în funcțiune, fiind potrivită pentru zonele de acces din școli, spitale, clădiri de birouri, aeroporturi, zone industriale, hale de depozite, magazine etc. Totodată, soluția poate fi instalată și în sisteme complexe, datorită integrabilității cu platforme precum AXIS Camera Station, Milestone, Genetec, Avigilon, IDIS, Pelco și Ngaro. Soluția permite detecția persoanelor cu temperatură corporală peste un anumit nivel sau a celor cu temperatură corporală încadrată într-un anumit interval. Rezultatul video, alături de temperatura măsurată, este afișat pe un ecran de control, iar suplimentar se poate configura o alarmă, care să raporteze în mod automat detectarea persoanelor care corespund valorilor setate. De asemenea, se pot integra diferite dispozitive de control al accesului, acționate în mod automat, pe baza rezultatului analizei efectuate.
Grekkom HTC AXIS_web
Creată special pentru camera termografică AXIS Q2901-e, soluția Grekkom HTC este licențiată pentru fiecare cameră în parte și nu presupune alte costuri. Prin urmare, ea reprezintă alegerea potrivită pentru organizațiile care implementează măsuri eficiente de garantare a siguranței angajaților, a clienților și partenerilor săi, instalarea derulându-se rapid și cu eforturi reduse.
Contactează-ne la adresa de email solutii@elko.ro pentru mai multe detalii despre soluțiile de detectare a temperaturii corpului uman pe care le putem pune la dispoziție.
Blog
  1. Soluții
  2. Sisteme de Securitate
  3. Soluția de evaluare rapidă a temperaturii umane bazată pe camere termografice AXIS și aplicația Grekkom