ELKO explorează tendințele în securitate la Timișoara SecureFuture 2023

ELKO SecureFuture 2023 TM - Lavinia Ioana
București, 30 mai 2023 – ELKO Romania, membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, a găzduit joi, 25 mai, la Palatul Lloyd din Timișoara, o ediție de succes a evenimentului #SecureFuture2023, primită cu mare căldură de către partenerii din zona de vest a țării. SecureFuture Timișoara 2023 s-a concentrat pe discutarea celor mai recente tendințe de securitate din industrie și modul în care aceste tendințe devin constante pentru un viitor digital, sustenabil și pregătit pentru toate provocările și amenințările legate de securitate cibernetică.
Principalele teme aduse în discuție în cadrul evenimentului SecureFuture Timișoara 2023 au fost: Conexiunea universală - toate echipamentele vor fi conectate prin modalități diferite, din diferite medii, pentru o utilitate mai mare a sistemelor; Securitatea cibernetică, definită prin structuri stricte; Autentificarea necesară pentru evidențele video; Inteligența artificială, abordare și acceptare generală; 5G – direcții de implementare și optimizare; Sustenabilitatea – mai mult decât o tendință, o nouă constantă.
Toate aceste tendințe trebuie privite prin prisma sustenabilității. Sustenabilitatea nu mai este o tendință trecătoare, ci mai degrabă o constantă care trebuie încorporată în tot ceea ce facem, pentru a reduce impactul asupra mediului și asupra societății, cu toate implicațiile etice implicate. Atunci când o tendință tehnologică devine o oportunitate, este crucial să analizăm modul în care poate fi dezvoltată și adusă pe piață într-un mod sustenabil
Lavinia Ioana Manager Departament Soluții ELKO România
ELKO SecureFuture 2023 TM Axis Bogdan Gavril
În cadrul evenimentului, Bogdan Andrei Gavril, training coordinator la Axis Communications, a subliniat una dintre cele mai semnificative tendințe de securitate și, totodată, o oportunitate la fel de semnificativă - beyond security – dincolo de securitate. Bogdan a declarat:
Camerele de supraveghere au devenit senzori foarte relevanți si performanți. Calitatea informațiilor video pe care le captează, în toate condițiile, a crescut de la an la an, în ultimii zece ani. Astăzi, prin analize avansate, ele creează și metadate – informații despre datele video – care adaugă un alt nivel de informații și valoare. Acest lucru, desigur, îmbunătățește și capacitatea acestora de a sprijini cazurile de utilizare în materie de siguranță și eficiență operațională, pe lângă securitate. Există acum oportunitatea de a combina datele create de camerele de supraveghere cu cele de la alți senzori – monitorizarea temperaturii, zgomotul, calitatea aerului și a apei, vibrațiile, vremea și multe altele – creând o rețea senzorială avansată care să permită decizii bazate pe date. Observăm deja o anumită utilizare a unor astfel de rețele în medii industriale prin monitorizarea proceselor și sprijinirea întreținerii proactive. Dar cazurile de utilizare în care aceste rețele ar putea fi aplicate sunt limitate doar de imaginația noastră, fără îndoială ele pot ajuta la îmbunătățirea aproape fiecarui aspect al vieții noastre, inclusiv siguranța.
Bogdan Gavril Training coordinator la Axis Communications
Rețeaua este, categoric, o parte integrantă a tuturor sistemelor informatice. Cu cât sistemul este mai important, cu atât rețeaua trebuie să fie mai inteligentă. E important să fie așa, pentru ca atribute esențiale, cum sunt securitatea și managementul, să poată fi puse în practică. Iar toate acestea se traduc în costuri de operare reduse și durate extinse de viață pentru infrastructura de date. În cei peste 30 ani de activitate, Allied Telesis s-a specializat în fabricarea de module hardware și software pentru rețele inteligente, cu scopul declarat de a oferi clienților săi o bază stabilă de dezvoltare.
Călin Poenaru Country Manager Allied Telesis
ELKO SecureFuture 2023 TM Allied Calin Poenaru
Constantin Vasilean de la Schneider Electric a împărtășit, de asemenea, idei despre sustenabilitate, evidențiind rolul produselor cu eficiență energetică, a refrigeranților ecologici și a duratei de viață proiectate de cel puțin 10 ani. Reprezentantul Schneider Electric a declarat:
În cadrul evenimentului ELKO SecureFuture 2023 am avut oportunitatea de a discuta despre sustenabilitate și cum putem reduce impactul nostru asupra mediului prin utilizarea produselor cu înaltă eficiență energetică, refrigeranților ecologici și a produselor cu durată de viață proiectată de minim 10 ani. Schneider Electric continuă să inoveze și să ofere soluții pentru a satisface nevoile și creșterea afacerilor, păstrând în același timp o atenție sporită la viitorul generațiilor ce vor urma.
ELKO SecureFuture2023 TM Imag7
Educația cu privire la securitatea cibernetică vizează toți oamenii dintr-o organizație. Tehnologia a evoluat într-atât încât să ofere protecție atât la nivel hardware, cât și software, însă resursa umană rămane în continuare principal promotor al eforturilor de securitate. HP Wolf Security oferă reziliența necesară unei activități neîntrerupte și productive, indiferent de locația desfășurării ei. Într-o perioadă în care digitalizarea este pe buzele tuturor, este necesar să adăugăm și securitatea cibernetică în conversație.
Ana-Maria Iordache HP Business Unit Manager la ELKO Romania
Narcis Pica, Technical Sales Manager, Security Products la Johnson Controls, a prezentat în cadrul evenimentului soluția QOLSYS:
Îmbunătățirea calității vieții clienților noștri este cel mai important aspect pe care echipa Johnson Controls l-a avut în vedere atunci când a dezvoltat soluția QOLSYS. Abordarea automatizărilor rezidențiale prin intermediul unui controller wireless certificat în primul rând ca sistem de securitate conform normativului EN50131 este obligatorie pentru orice soluție modernă. Mulțumim echipei partenerului ELKO Romania pentru ocazia de a vă prezenta acest sistem unic și speram că veți dori să vă convingeți personal de performanțele sale deosebite.
ELKO SecureFuture 2023 TM Johnson Controls Narcis Pica
ELKO SecureFuture 2023 TM Bogdan Loznianu
Bogdan Loznianu, BDM ELKO Romania, a vorbit despre provocările și amenințările din domeniul securității cibernetice și a prezentat calendarul de implementare a noii directive NIS-2 prin care Uniunea Europeană cere organizațiilor să ia măsuri noi de asigurare a securității sistemelor și de raportare a incidentelor de securitate cibernetică. ”Conform unui studiu World Economic Forum, valoarea pagubelor rezultate din atacuri cibernetice va atinge în 2023 8 trilioane de dolari, iar până în 2025 10.5 trilioane de dolari”, a spus Bogdan Loznianu, care a prezentat și viziunea Milestone Systems pentru a asigura securitatea sistemului de management video.
Evenimentul #SecureFuture2023 reprezintă modul ELKO de a se reuni cu profesioniștii din industrie, experți și cei interesați de dezbateri, de a explora noi tehnologii și a schimba idei pentru a promova un viitor digital sigur și sustenabil. Alături de partenerii săi, Axis Communications, Alied Telesis, APC by Schneider Electric, HP România, Johnson Controls, LG Business Solutions și Milestone Systems, ELKO România își exprimă continuu angajamentul în promovarea progreselor tehnologice care se aliniază cu principiile de sustenabilitate, oferind soluții care protejează afacerile și minimizează real impactul asupra mediului.

În continuare, specialiștii ELKO Romania vă stau la dispoziție pentru a afla mai multe informații despre soluțiile de securitate, rețelistică și stocare din portofoliul său, precum și detalii despre modul în care acestea răspund provocărilor de securitate cibernetică și principiilor de sustenabilitate pe termen lung.
  1. Știri
  2. ELKO explorează tendințele în securitate la Timișoara SecureFuture 2023