Site-ul nostru foloseste cookie-uri. Continuand navigarea va exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor, asa cum este detaliat in politica noastra de confidentialitate.
Accept
eCom
despre noi știri contact Fii partener ELKO

ELKO Group a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de peste 1.5 miliarde de dolari

Svens Dinsdorfs_Egons Mednis
Pătrunderea pe noi piețe, extinderea gamei de produse din ofertă și desfășurarea cu succes a operațiunilor pe piețele pe care activează sunt principalii factori care au stimulat creșterea ELKO Group.
Principalele rezultate financiare consolidate pentru anul 2018:
  • Veniturile au atins valoarea de 1 768 milioane USD (1 497 milioane EUR), cu 11% mai mult față de anul precedent;
  • Marja profitului brut a fost de 4.7%, în scădere cu 0.2 procente față de anul precedent;
  • Profitul brut a fost de 83 milioane USD (70 milioane EUR), în creștere cu 6% față de anul precedent;
  • Profitul net a fost de 9.4 milioane USD (8 milioane EUR), în scădere cu 32% față de anul precedent.
În ciuda provocărilor geopolitice din regiunea CIS și a concurenței tot mai acerbe pe toate piețele pe care activează ELKO, am obținut o creștere a veniturilor cu 11%, iar pentru anul 2019 ne propunem să atingem suma de 2 miliarde. Este un obiectiv ambițios, dar știm că există potențial și modalități de a-l exploata. Evenimentele notabile ale anului 2018 au fost expansiunea noastră geografică, menținerea unor canale de distribuție eficiente și cu costuri reduse, un efort constant pentru dezvoltarea portofoliului și concentrarea pe produsele, serviciile și soluțiile cu valoare adăugată. Estimăm că rata de creștere nu se va reduce nici în anul 2019
Svens Dinsdorfs CEO al ELKO Group
Evenimente semnificative în anul 2018
Achiziții

În 2018, ELKO a efectuat o serie de achiziții, dintre care cea mai importantă a fost preluarea companiei Absolut din Rusia. Acest lucru a permis ELKO să ofere electronice și electrocasnice dedicate locuințelor pe o nouă piață. În Slovacia, WESTech - o subsidiară ELKO Group - a achiziționat acțiuni la comercianții de retail Arašid și MP3.sk, extinzându-și astfel portofoliul de jocuri, console, telefoane mobile și accesorii pentru telefoane.
Creștere regională

Ca parte a inițiativei de extindere a afacerilor, ELKO Group a început să activeze pe piața poloneză în anul 2017, prin recrutarea unei echipe locale de vânzări în vederea distribuirii produselor IT. În decurs de un an, a fost formată o echipă de vânzări de încredere, cu proceduri de afaceri corespunzătoare. Rata rapidă de creștere a permis ELKO Polonia să se plaseze în top 15 cei mai mari distribuitori din regiune.
Datorită achizițiilor, creșterii portofoliului și dezvoltării unor noi canale de distribuție, s-au înregistrat creșteri semnificative atât în Statele Baltice, cât și în regiunea CIS. Anul 2018 a fost marcat de eforturi susținute în vederea dezvoltării unor relații regionale, o activitate orientată către clienți și multe procese la nivel de organizație axate pe transformarea și întărirea poziției în piață.
Concentrare pe dezvoltarea internă

“Este important de subliniat concentrarea noastră pe îmbunătățirea proceselor interne: anul trecut am actualizat mai multe sisteme, am investit într-o platformă automată și eficientă de comerț electronic, în sistemul operațional JD Edwards și altele. ELKO se remarcă prin experiența și cunoștințele acumulate în peste 26 ani de activitate. Credem că rolul nostru ca distribuitor este acela de a folosi aceste cunoștințe și de a le pune la dispoziția clienților noștri. Asta înseamnă dezvoltare tehnologică susținută, învățare și creștere prin folosirea cunoștințelor angajaților noștri și prin urmărirea tendințelor de afaceri. Suntem încrezători că această abordare ne va permite să îmbunătățim operațiunile zilnice și serviciile pe care le oferim clienților”, a adăugat Svens Dinsdorfs.
Recunoaștere

În 2018, creșterea companiei a fost observată și recunoscută prin acordarea de diverse premii și nominalizări. ELKO Group a intrat în prestigiosul grup al celor mai mari 500 companii din Europa Centrală și de Est – COFACE. ELKO se plasează pe locul 124, deținând cea mai înaltă poziție dintre cele șase companii letone care se află pe listă. Totodată, în cadrul ceremoniei anuale de premiere ținute de publicația Dienas Bizness, ELKO a fost declarată cel mai mare holding din Letonia. În plus, ELKO Group a primit și o serie de premii acordate de parteneri.
Despre ELKO Group și ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse și soluții IT din regiune, reprezentând 400 de producători și oferind o gamă largă de peste 36.000 de produse și servicii către mai mult de 10.000 de companii, producători de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de țări în Europa și Asia Centrală. Compania are peste 1.000 de angajați, iar cifra de afaceri a grupului în 2018 s-a ridicat la 1 768 de milioane USD (1 497 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT: soluții mobile, componente, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom.
  1. știri
  2. ELKO Group a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de peste 1.5 miliarde de dolari