Bună ziua!
Vă rugăm să utilizați un alt browser pentru a vedea conținutul acestei pagini. Vă recomandăm să utilizați Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge sau Safari.

Strada Copilului 18, București, 012178, România


+40 21 224 60 94
sales@elko.ro

ELKO Group părăsește Rusia

ELKO Group, distribuitor de produse IT și electronice de consum, a semnat un acord de vânzare a tuturor acțiunilor sale în toate filialele din Rusia și începe o separare a proceselor operaționale și tehnice de afaceri.
Akciju Sabiedrība "ELKO Grupa" a primit permisiunea de la toate părțile implicate de a ceda integral participațiile deținute la cele două filiale din Rusia: ООО "ЭЛКО РУС" și OOO "Торговый дом АБСОЛЮТ". Schimbarea dreptului de proprietate a fost înregistrată oficial la 25 aprilie 2022.
De la începutul războiului din Ucraina, Grupul ELKO a încetat să mai livreze bunuri pe piața rusă. Ca urmare a impunerii sancțiunilor internaționale și ca urmare a presiunii publice, mai mulți producători IT de top au anunțat, de asemenea, că vor părăsi piața rusă.

Odată cu schimbarea proprietății filialelor ELKO Group din Rusia a început transferul activelor respective și separarea proceselor de afaceri atât la nivel operațional, cât și la nivelul sistemelor. Pentru acest proces a fost stabilită o perioadă de tranziție, care va fi implementată în mai multe etape pe o perioadă de un an.

Riscurile legate de piața din Rusia vor scădea ca urmare a acestei tranzacții, care va avea, de asemenea, ca efect și o îmbunătățire a capitalizării ELKO Group. Sunt așteptate creșteri ale capitalurilor proprii și ale ratei de acoperire a dobânzilor, precum și o îmbunătățire a gradului de îndatorare, riscul valutar legat de cursul rublei rusești va fi eliminat iar totalul costurilor operaționale va fi diminuat. Toate acestea creează oportunitatea de a continua dezvoltarea afacerilor ELKO pe alte piețe.
Despre ELKO Group

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, reprezentând 400 de producători. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii către mai mult de 10.000 de retaileri, producători de calculatoare, integratori de sisteme și companii din diferite domenii, în 11 țări din Europa.
  1. Știri
  2. ELKO Group părăsește Rusia