Camerele termografice, o soluție pentru perioada de după reluarea activității?
„Testați! Testați! Testați!” va intra probabil în istorie ca maxima anului 2020. Formulată de Organizația Mondială de Sănătate ca îndemn adresat guvernelor din întreaga lume pentru a împiedica sau măcar limita extinderea epidemiei COVID-19, sintagma se bazează pe premisa corectă că identificarea persoanelor infectate este esențială. Problema este însă că o testare în masă și în multiple rânduri a populației nu este la îndemâna niciunei economii și a niciunui sistem de sănătate din lume. De aceea, pentru a fi eficientă, testarea este orientată strict către persoanele care prezintă simptome, dar până și identificarea acestora poate fi o reală provocare.
Datorită avansurilor tehnologice înregistrate de-a lungul ultimilor ani, nu este însă o provocare imposibilă, iar țări precum Coreea de Sud au demonstrat-o deja. S-a vorbit intens despre celebrele camere termografice utilizate de coreeni ca metodă de identificare a persoanelor potențial infectate, dar au rămas o serie de întrebări, precum ce, cum, în ce mod? Soluții există pe piață, esențial este să le alegem pe cele care oferă rezultatele scontate, iar Grekkom Technologies promite o acuratețe de 98,4% pentru soluția propusă – Human Temperature Control (HTC) – dezvoltată special pentru astfel de situații.
Soluția HTC rulează direct pe cameră
Creată special pentru AXIS Q2901-e, soluția are o eficiență maximă atunci când subiectul se află la o distanță cuprinsă între 1-3 m față de cameră. Nu este pentru prima dată când camerele termografice de la Axis sunt folosite pentru dezvoltarea de aplicații cu avantaje diferite la nivel social, din afara spectrului de securizare a perimetrului. Camerele au fost implementate cu succes în sisteme cu rolul de a detecta incendii de vegetație, instalații și mașini industriale supra-încălzite și chiar furturi de la raioanele de alimente congelate ale magazinelor. O noutate o reprezintă însă acuratețea excelentă oferită atunci când sunt utilizate cu soluția Grekkom HTC. La fel ca multe alte aplicații, aceasta poate rula direct la nivelul camerelor AXIS, astfel că nu este necesară utilizarea de echipamente suplimentare. Totodată, este posibilă și integrarea în sisteme complexe, fiind asigurată compatibilitatea cu platforme VMS de top, precum AXIS Camera Station, Milestone, Genetec, Avigilon, IDIS, Pelco și Ngaro.
Pentru acuratețe maximă, persoanele sunt analizate câte una pe rând, iar rezultatul este afișat sub formă video pe un ecran, alături de temperatura măsurată. Se poate alege o limită de temperatură admisă sau un interval de temperatură care este considerat problematic, iar suplimentar se pot configura alarme care raportează în mod automat detectarea persoanelor care se încadrează în acești parametri. De asemenea, este permisă și integrarea cu dispozitive de control al accesului, care sunt astfel acționate în mod automat, în funcție de rezultatul analizei efectuate. Scopul utilizării acestei soluții este atât de a preveni infestarea și a altor persoane, cât și de a informa persoanele care au temperatură pentru a lua măsuri de însănătoșire.
Continuarea activităților cu ajutorul soluțiilor potrivite
Din păcate, ne aflăm deja în plină pandemie, iar evitarea unei răspândiri a virusului la nivel național nu mai este posibilă, în plus, acum societatea se pregătește pentru măsurile de relaxare care se iau în mai multe etape. În acest context, utilitatea soluției Grekkom HTC cu camera termografică AXIS Q2901-e este un prim pas pentru continuarea activităților în companii, sedii de firme, unități industriale ș.a.m.d.
Identificarea precisă a persoanelor potențial infectate, care ar trebui supuse testării, precum și împiedicarea contactului dintre persoanele sănătoase și cele infectate reprezintă în continuare priorități pentru orice comunitate, iar managementul companiilor are obligația de a-și proteja angajații, precum și siguranța activităților pe care le desfășoară. Soluția Grekkom HTC bazată pe camera termografică AXIS Q2901-e poate fi un prim pas în testare, ca o soluție potrivită pentru amplasarea în zone de acces din spitale, școli, aeroporturi, magazine, clădiri de birouri etc.
axis_logo_color_1000x797
grekkom
  1. Blog, Studii de caz
  2. Camerele termografice, o soluție pentru perioada de după reluarea activității?