DELGAZ GRID | Rețeaua Delgaz din România folosește tablete F110 de la Getac pentru a asigura furnizarea de energie pentru clienții săi
Delgaz Grid este o companie a grupului E.ON România, primul distribuitor integrat de energie electrică și gaze naturale din România. Delgaz operează o rețea de gaze naturale cu o lungime de peste 24.000 km, respectiv o rețea de electricitate de peste 83.000 km. Compania deservește, în total, circa 3 milioane de clienți și are ca obiectiv furnizarea de servicii rapide și o experiență de înaltă calitate pentru clienții săi.
h
Zilnic, operatorii de teren Delgaz Grid lucrează pentru a rezolva solicitările de reparații și întreținere aferente serviciilor de gaz și electricitate. Laboratoarele mobile de detectare a scurgerilor de gaz trebuie să aibă o modalitate de a comunica în timp real informațiile culese, rămânând în același timp pe teren, iar întreținerea la fața locului pentru contoare inteligente necesită scanarea codurilor QR pentru a determina reparațiile necesare în reluarea furnizării electricității la parametri normali.
Tabletele F110 de la Getac se integrează perfect în operațiunile lor de zi cu zi. Acestea au o construcție robustă ce le permite să reziste la pericolele profesionale de cădere și la căldură, frig, zăpadă și ploaie. Capacitatea de scanare a codurilor de bare și modulul GPS încorporat permit derularea fără întreruperi a operațiunilor, fără a fi nevoie de hardware suplimentar.
Dispozitivele Getac fac față provocărilor, oferind în același timp performanțe și rezistență ridicate. Rata scăzută de înlocuire, un raport bun calitate-preț și service-ul rapid pentru clienți fac din Getac un furnizor valoros. În general, Getac oferă o soluție personalizată fiabilă și puternică, care îndeplinește cu ușurință cerințele Delgaz Grid. Folosind tabletele F110, operatorii au libertatea de a rezolva rapid și eficient problemele întâmpinate, ceea ce duce la creșterea gradului de satisfacție a clienților.
Provocare
challenge
În ultimii ani, contoarele inteligente au devenit din ce în ce mai răspândite în întreaga lume. Agenția Internațională pentru Energie (IEA) a raportat într-un studiu dat publicității în 2022 că aproximativ 21,4 miliarde USD au fost investiți în contoare inteligente în 2021.1 Este de înțeles de ce investițiile ating aceste cifre.
Contoarele inteligente reprezintă cel mai recent pas în digitalizarea rețelelor electrice și, prin monitorizarea informațiilor cum ar fi utilizarea energiei, reglarea tensiunii, curenții de sarcină și multe altele, contoarele inteligente permit notificări mai rapide de întrerupere și reparații mai ușoare. Creșterea eficienței oferită de contoarele inteligente are un impact direct asupra serviciilor pentru clienții companiilor de utilități, menținând utilizatorii fericiți.
Valoarea contoarelor inteligente nu este pierdută pentru membrii grupului E.ON România, care au instalat deja peste 300.000 de unități2 și au planuri de a adăuga încă 397.000 de contoare inteligente până la sfârșitul anului 2028. Aceasta înseamnă că peste 45% dintre clienții cărora E.ON România le furnizează energie electrică vor fi deserviți de contoare inteligente, numărul acestora urmând să crească.3
Oricât de inteligente sunt aceste contoare digitale, operatorii de pe teren sunt în continuare vitali pentru operațiunile Delgaz Grid. În procesele Delgaz, lucrătorii sunt specializați fie în energie electrică, fie în gaz și ambele grupuri sunt responsabile de sarcinile de reparații și întreținere.
Pentru operațiunile de gaz, serviciile de întreținere includ detectarea scurgerilor din infrastructura de gaze naturale. „Laboratoarele auto” Delgaz sunt vehicule echipate cu echipamente de detectare a scurgerilor de gaz combinate cu o soluție de spectroscopie laser pentru a detecta scurgerile de gaze în PPM. Aceste laboratoare mobile trebuie să dispună de o modalitate de a comunica în timp real informațiile adunate pentru a permite declanșarea de acțiuni și răspunsuri rapide, rămânând în același timp în teren.
Pentru mentenanța infrastructurii de furnizare a electricității, operatorii efectuează intervenții la stâlpii și liniile electrice și asigură orice operațiuni manuale sunt necesare pentru setările contorului inteligent. Întreținerea la fața locului pentru contoarele inteligente implică citirea unui cod QR plasat pe cutia exterioară a contoarelor inteligente.
Scanarea acestora oferă operatorilor informațiile necesare pentru a determina rapid reparațiile necesare repornirii furnizării de electricitate. O tactică similară este utilizată pentru contoarele de gaz, unde scanările sunt esențiale pentru reparații rapide și precise.
Desigur, pericolele obișnuite ale muncii pe teren sunt întotdeauna prezente. Zilnic, specialiștii de pe teren lucrează pentru a îndeplini operațiunile de reparații și întreținere într-un spectru complet de condiții meteorologice, de la ierni în care zilele au temperaturi negative, cu ninsoare abundentă, până la anotimpuri ploioase și veri fierbinți. Lumina puternică a soarelui în timpul zilei și condițiile întunecate pe timp de noapte îi afectează pe lucrătorii care deservesc rețeaua, scăzând vizibilitatea fie pentru echipamentele folosite la îndeplinirea sarcinilor, fie pentru obiectele fizice întunecate în timpul nopții. În plus, ca în orice activitate în aer liber, șansele ca utilizatorii să scape dispozitivele în timpul utilizării sunt mari. Dispozitivele folosite în operațiuni trebuie să poată rezista pentru a oferi suport de încredere operatorilor.
Soluţia
solution
Din 2019, Delgaz Grid a integrat tabletele F110 de la Getac în operațiunile lor de zi cu zi. Aceste tablete au o construcție robustă pentru a rezista la pericolele profesionale de cădere și impact cu solul și pentru a rezista la căldură, frig, zăpadă și ploaie. Tableta F110 poate fi utilizată cu succes la temperaturi de la -29°C la +63°C (de la -20°F la 145°F). Având protecție de clasă IP66, F110 este protejată împotriva ploii și zăpezii.
Dincolo de cacaracteristicile sale robuste, F110 răspunde nevoilor echipei Delgaz când vine vorba de vizibilitate. Ecranul de 11,6 inci oferă un afișaj larg pentru vizualizare, iar tehnologia proprietară LumiBond® 2.0 de la Getac îl face ușor de citit și utilizat (cu degetul, mănușa sau stiloul), în lumina soarelui sau pe ploaie, fără a afecta prea mult durata de viață a bateriei.
Delgaz Grid continuă să aleagă Getac, nu numai pentru natura sa robustă, ci și pentru capacitățile cuprinzătoare ale soluției. Pentru laboratoarele auto Delgaz de detectare a scurgerilor de gaz, tabletele Getac permit prelucrarea de rapoarte detaliate pentru vizibilitate în timp real. Sistemul GPS dedicat al lui F110 urmărește rutele vehiculelor și se coordonează cu soluțiile de detectare a scurgerilor de gaz pentru a furniza coordonatele GPS exacte pentru toate scurgerile de gaze naturale descoperite. Cu soluțiile Getac implementate, datele pot fi transferate cu ușurință către și de la sediul central, cu timpi de răspuns mai reduși, ceea ce se traduce într-un număr mai mare de clienți mulțumiți.
Întreținerea contorului inteligent este, de asemenea, susținută direct de tabletele F110. Proiectate cu funcționalități de citire a codurilor de bare și a codurilor QR, tabletele F110 permit operatorilor să scaneze, să înregistreze și să primească informațiile necesare pentru reparații. Accesoriile de încărcare la mașină le permit operatorilor Delgaz Grid să lucreze fără a avea presiunea timpului atunci când se află pe teren, în loc să fie limitați de durata de viață a bateriei dispozitivului lor.
Beneficii
benefits
Soluțiile Getac răspund nevoilor de dispozitive ale Delgaz Grid pe diverse fronturi. De la rezistența la intemperii la capabilități și accesorii care se potrivesc cu fluxul lor de lucru, tabletele F110 se integrează perfect în operațiuni.
Dincolo de satisfacerea nevoilor operatorilor, colaborarea cu Getac a oferit o serie de beneficii pentru Delgaz Grid.
Disponibilitate mai mare a dispozitivelor înseamnă o soluție consecventă, scalabilă și o capacitate mai mare de a înlocui sau actualiza dispozitivele în cazul în care este necesar.
Din fericire, nevoia de înlocuire este redusă cu dispozitivele Getac. Folosind echipamente Getac, Delgaz Grid a observat rate de înlocuire mai scăzute care demonstrează rezistența și fiabilitatea ridicată a acestora. După ce a folosit dispozitivele de ani de zile, Delgaz a rămas pe deplin mulțumit de raportul calitate-preț al produselor Getac.
În cazul apariției oricăror probleme, Delgaz a fost, de asemenea, foarte mulțumit de serviciile Getac. Feedback-ul rapid permite operațiunilor să avanseze cu întârzieri minime, iar inconvenientul înlocuirii dispozitivului sau alte probleme este minimizat.
Getac oferă o soluție personalizată fiabilă și puternică, care îndeplinește cu ușurință cerințele Delgaz Grid. Pe măsură ce noile inovații digitale se dezvoltă, Getac va continua să construiască soluții moderne pentru companii precum Delgaz pentru a le ușura operațiunile și a-i ajuta să facă față cu succes provocărilor.
Quartz Matrix, partenerul Getac, este o companie românească de tehnologie și inginerie prezentă de 29 de ani pe piața Business-to-Business din România, ce oferă soluții IT cu servicii de calitate remarcabilă clienților săi din diverse industrii.
1 Sursa: Rețele inteligente – Analiză - IEA
2 Sursa: E.ON – 700,000 smart meters in Romania, 2.5 million in Germany by 2030 (smart-energy.com)
3 Sursa: E.ON to install 400.000 smart meters in Romania (balkangreenenergynews.com)
Getac Logo_1202x359_white background
„Urmărind scopul nostru de a distribui energie și de a crește nivelul de satisfacție al clienților noștri, la Delgaz suntem pionieri în utilizarea digitalizării pentru fiecare verigă a lanțului de activitate. Cu ajutorul Getac F110, avansăm încă un pas în acest proces, facilitând operatorilor noștri de pe teren accesul la informații în timp real, care se traduce într-un răspuns și reparații mai rapide și, astfel, un client mai fericit.”
  1. Blog, Studii de caz
  2. DELGAZ GRID | Rețeaua Delgaz din România folosește tablete F110 de la Getac pentru a asigura furnizarea de energie pentru clienții săi